2011. október 14., péntek

Csemege uborka

Csak néhány szem uborka mag lett ültetve a kertbe, de az folyamatosan és nagyon szépen termett, így hétvégente igen sok üveggel sikerült elrakni. Mi nagyon szeretjük a piciket is, ezeket apró üvegekbe raktuk.
Receptek a következőek:

5 literhez:
1,5 liter víz
20 dkg cukor
5 dkg só
kávéskanál borkén
kávéskanál szalicil
kávéskanál szódabikarbóna
köménymag, bors, babérlevél, kapor, torma  ezeket az anyagokat összekeverjük és hidegen az uborkára öntjük.

Ami nekünk nagyon bevált és így csináljuk:
2 liter vízhez 25 dkg cukor, 6 dkg só, 4 dl 10 %-os ecet, 1 mokkáskanál borkénpor, ezeket felforraljuk, ha kihűlt az uborkára öntjük, a tetejére szalicilt tehetünk.

A hűtési folyamatot igyekeztünk gyorsítani, mert általában este főztünk be és már fáradtak voltunk nem győztük várni, hogy kihűljön a lé. A fagyasztóban mindig tartok jég akkukat, kettőt az edény alá. kettőt pedig a lébe csúsztattam nylon zacskóban. 5 perc alatt hidegre hűlt.



élénk zöld színnel a frissen elrakott uborka, sötétebb az előző nap elrakott



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése