2011. október 14., péntek

Zöldbab télire

A gyenge zöldbabot megtisztítjuk, esetleges szálkáit lehúzzuk. A hüvelyeket egészben hagyva bő forrásban levő vízbe tesszük, és kb 5 percig forraljuk. Ekkor szitára öntjük, lecsurgatjuk és üvegekbe rakjuk. Főzőlevéből ízlés szerinti ecetes-sós salátalevet készítünk, felforraljuk, majd langyosan a babra öntjük. A tetejére zsírt vagy olajat öntünk, úgy hogy ellepje a babot kb két ujjnyira. Az üvegeket lekötjük, és 10-15 percig gőzöljük. Ha az üveget felbontjuk, a zsírt leszedjük és az étel elkészítéséhez felhasználhatjuk. A zöldbabot salátának a levével együtt, főzeléknek, rakottan stb. pedig lecsurgatva csináljuk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése