A konyhakert hallatán sokaknak feláll a szőr a hátukon, hogy fúj azzal mennyi munka van. Igen, ez valóban így van, de csérébe ez az eredmény:
máris készülhet a görög saláta, és finom minestrone leves
ők pedig költöznek a sötét hűvös pincébe, hogy egész télen ne legyen gond az ételek alapanyagára
Fekete ribizli, eper és némi cukor (persze helyette használhatunk valódi mézet is, amit a termelőtől vásároltunk közvetlenül, így olcsón) Kell ennél egészségesebb turmix ital? Tartósítószerek, és egyéb adalékok nélkül? Tavasszal kb. 2-3 hétig élvezhetjük ezt az összetételt. Ha melegebb van le is lehet fagyasztani. Jópofa fagylalt készítőt vásároltunk, ami folyamatosan kevergeti a turmixot a fagyi állag elérésig.
Szeretem amikor elkezd virágzani az eper, majd megjelennek a kis zöld eprecskék, és már alig várjuk, hogy elkezdjenek pirulni és kis tálkával sétálva leszedegethessük a friss epret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése