2011. augusztus 26., péntek

konyhakerti csodák

A konyhakert hallatán sokaknak feláll a szőr a hátukon, hogy fúj azzal mennyi munka van. Igen, ez valóban így van, de csérébe ez az eredmény:

máris készülhet a görög saláta, és finom minestrone leves


ők pedig költöznek a sötét hűvös pincébe, hogy egész télen ne legyen gond az ételek alapanyagára

Fekete ribizli, eper és némi cukor (persze helyette használhatunk valódi mézet is, amit a termelőtől vásároltunk közvetlenül, így olcsón) Kell ennél egészségesebb turmix ital? Tartósítószerek, és egyéb adalékok nélkül? Tavasszal kb. 2-3 hétig élvezhetjük ezt az összetételt. Ha melegebb van le is lehet fagyasztani. Jópofa fagylalt készítőt vásároltunk, ami folyamatosan kevergeti a turmixot a fagyi állag elérésig. 
Szeretem amikor elkezd virágzani az eper, majd megjelennek a kis zöld eprecskék, és már alig várjuk, hogy elkezdjenek pirulni és kis tálkával sétálva leszedegethessük a friss epret.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése