2011. augusztus 26., péntek

pipik

Az állat tartás igényel szakértelmet, és nincs ingyen. Idén sok faluban osztogattak a rászoruló családoknak csirkéket. Azt, hogy ez mennyire volt jó ötlet, nem feladatom vitatni. Sokan eladták az apró jószágokat, mert nem tudták mit kezdjenek vele. Az állatokat etetni kell, a táp pénzbe kerül, méghozzá nem kevésbe, de csérbe nagyon sok örömben lehet részünk. Amikor a tyúkok tojnak valóban friss tojáshoz jutunk, ha pedig levágjuk őket, igazi tyúkhús leves készül. Kóstoltál már házi csirke combot és nagyüzemi tápos csirke combot? Akkor tudod mi a különbség, és ezen nincs is mit vitatni melyik a finomabb. 
A nagymamám kis keltetőbe tojásokat rakott tavasszal, két generáció lett keltetve, volt közöttük mindenféle, kendermagos, kontyos, gatyás, és egy kis gyöngytyúk is. 
Az első apróságok, éppen kikeltek és száradnak. Izgalmas amikor elkezdik feltörni a tojás héjat, néha segíteni is kell nekik, és ritkán, de sajnos előfordul, hogy kelés közben megsérülnek, megvágja őket a tojás héja, és elpusztulnak.






Ugye milyen aranyosak? Ilyenkor még sérülékenyek, némelyikük elpusztul. Biztosítani kell nekik az állandó meleget, vizet és tápot, vigyázni kell meg ne fázzanak.
Ez ugyanaz a csapat, pár hónappal később:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése