2011. augusztus 26., péntek

pulyka probléma

Sajnos még a körültekintő odafigyelés ellenére is előfordulnak gondok az állat tenyésztésben. Nálunk már második éve a pulykák felnevelése torkollott sorozatos sikertelenségekbe. 
Tavaly vásárolt nagybátyám kis pulykákat, nagyon helyesek voltak, de a 8-ból 2 nőtt szép nagyra, a többi elpusztult. Pedig mindent kaptak kezdettől fogva, kényeztetve voltak mindenféle nekik való finomsággal. Nagyon kedvesek voltak, szerették ha törődnek velük. 

Idén tavasszal, a nagybátyám újra vásárolt 8 kis pulykát. Azt mondta szeretné látni, milyen az a 45 kilós pulyka. Idén szakértői véleményekkel felvértezve indult a nevelés. Azt mondták, 3 hónapig csak tápot szabad nekik adni. Sajnos ez a módszer sem vezetett eredményre, mert kezdtek elpusztulni. Egyet anyum fogott és felboncolt, hátha kiderül valami ok. A belső rész igen gyalázatos képet mutatott, foltos pettyes máj, a belek eltömődve. Utána néztünk az interneten a tüneteken, és egy fórumon meg is lett a vélhető megoldás, egy állatorvos hölgy hozzászólásában. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése